Cu o istorie de aproximativ 650 de ani , localitatea Ocna Sugatag este situata in Nordul tarii , in Depresiunea Maramuresului , la poalele muntilor Gutai , la o distanta de 50 km de municipiul Baia Mare si 20 km de municipiul Sighetul Marmatiei.

Pana in anul 1950 , Ocna Sugatag a fost un important centru de exploatare a sarii , care si-a incetat activitatea datorita infiltrarii apelor in mine.
In zona fostelor mine de sare se afla 8 lacuri , izvoare cu apa sarata. Datorita acestor ape sarate Ocna Sugatag a devenit o statiune balneoclimaterica ( baile sarate sunt benefice in anumite afectiuni neurologice , reumatismale si ginecologice ) , dar functioneaza si ca baza de agrement. Rezervele turistice esentiale existente in comuna Ocna Sugatag au determinat ca de-a lungul timpului sa apara turisti cu motivatii diferite.

Cei pasionati de drumetii pot sa parcurga trasee montane de o frumusete idilica. Pasionatii de flora si fauna pot observa multe specii rare.
Iubitorii de adrenalina pot practica alpinismul , mountain-bikeul , parapanta , skiatul , etc.
Doritorii de pescuit pot practica pescuitul in lacul Gabori.
Sub aspectul elementelor de cultura materiala si spirituala , localitatea Ocna Sugatag dispune de numeroase obiective , care prin continutul lor artistic si istoric sporesc valoarea turistica a acestui loc.
Elementele etnografice , manifestarile folclorice locale complecteaza valoarea turistica a zonei.

Rezervare online!